Dibi blijft achter bij Sap in peiling

De populariteit van Tofik Dibi onder kiezers van GroenLinks blijft beperkt. Uit een dinsdag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond blijkt dat 24 procent van de GroenLinks-achterban Dibi het liefst als lijsttrekker ziet. Jolande Sap krijgt de voorkeur van 58 procent van de GroenLinks-stemmers.

Drie weken geleden bleek uit een peiling van De Hond nog dat Dibi op steun van veertig procent van de GroenLinks-stemmers kon rekenen. Een week later was de aanhang voor de uitdager van Sap geslonken naar 23 procent. Nu lijkt de daling van zijn populariteit te zijn gestagneerd, maar het gat tussen Dibi en Sap blijft aanzienlijk.

De Hond heeft geen peiling gedaan onder leden van GroenLinks. Zij zijn het die sinds zaterdag mogen stemmen op Sap of op Dibi. Op 6 juni wordt bekendgemaakt wie de lijst voor GroenLinks gaat trekken bij de verkiezingen op 12 september.

29 mei 2012, 14:01
© Demet TV