Turkish Airlines verplicht Nederlander kunstbenen af te schroeven

Een Nederlandse man van 60 jaar die met Turkish Airlines van Istanbul naar Amsterdam vloog moest van de bemanning van het vliegtuig zijn beide kunstbenen afschroeven. Volgens de passagier Kersen de Jong mocht hij anders niet mee met het vliegtuig. Dat meldt de Telegraaf.

De Jong die twee kunstbenen heeft zegt „Ik moest in het gangpad liggen om mijn benen eraf te halen en daarna werden ze voor iedereen zichtbaar in de bagageruimte boven de stoelen neergelegd. In ondergoed werd ik naar een krappe plek verbannen. Terwijl ik als gehandicapte recht heb op de eerste rij of genoeg ruimte elders”.

De man was zelfs bereid om tegen extra betaling in de businessclass te gaan zitten. Want deze was half leeg.
„En de businessclass was half leeg. Daar wilde ik zelfs nog extra voor betalen. Ik had mijn situatie ook vooraf bij Turkish Airlines gemeld. Op de heenvlucht van Schiphol naar Istanbul ging dat goed, maar terug was een ramp”, meldt De Jong in de Telegraaf.

30-05-2012, 12:21
Copyright by Demet TV