Eisen tot 12 maanden voor rellen Geldermalsen

Het Openbaar Ministerie heeft maandag celstraffen tot een jaar geëist tegen vier mannen die in december vorig jaar een raadsvergadering in Geldermalsen onmogelijk maakten. Volgen de officier van justitie hebben de mannen, in de leeftijd variërend van 22 tot 53 jaar, anderen opgehitst en kwamen ze alleen maar naar het raadhuis om ,,lekker te knokken.”

De mannen zijn de eerste van 32 verdachten die voor de rechter moeten komen wegens hun heftige verzet tegen de komst van 1500 asielzoekers naar de kleine plaats. Het viertal zegt dat de politie begon met duwen en trekken en dat er wel is gescholden, maar niet is gedreigd. ,,Je voert geen gesprek met iemand met een slagwapen in zijn hand”, wierp de officier echter tegen.

30-05-2016 © ANP / Demet TV