Campagne tegen discriminatie arbeidsmarkt

Aan discriminatie op de arbeidsmarkt moet een einde komen, vindt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Hij geeft dinsdagmiddag in zijn ministerie het startsein voor een overheidscampagne tegen deze vorm van discriminatie.

Uit onderzoek blijkt dat veel werkgevers, vaak onbewust, vooroordelen hebben. Die kunnen tijdens de werving en selectie van nieuw personeel tot discriminatie leiden. Zo maken sollicitanten met een niet-westerse naam minder kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Ook voor ouderen ziet het er slecht uit.

Het doel van de campagne is duidelijk te maken dat iedereen vooroordelen heeft, en te laten zien hoe je daar overheen kunt stappen.

Voor de campagne van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakte documentairemaker Frans Bromet vier mini-filmpjes.

31-05-2016 © ANP / Demet TV