Zorgen bij politie over hoeveelheden cocaïne

De Nationale Politie maakt zich grote zorgen over de grote hoeveelheden cocaïne die de laatste maanden naar Nederland komen. In de afgelopen tien maanden ontdekten politie, justitie en douane al meer dan 30.000 kilo coke.

De politie spreekt van een mogelijk ’veranderd businessmodel’ bij drugskartels uit Colombia, Peru en Bolivia. „De partijen zijn vaker enorm groot. De vraag is kennelijk toch zeer fors en hoge risico’s op onderschepping worden geaccepteerd”, zegt chef van de landelijke recherche Wilbert Paulissen woensdag in De Telegraaf. ,,Het duidt erop dat ze er kennelijk op vertrouwen dat het goed gaat.”

Motorbendes raken volgens de politie ook meer betrokken bij de cokehandel. „De eerste leden van Nederlandse chapters van motorclubs in Zuid-Amerika zijn al gesignaleerd”, zegt Maurice Luxembourg van het programma Drugs van de Landelijke Eenheid.

01-06-2016 © ANP / Demet TV