Miljoenenfraude met pillen bij apotheken

De Inspectie SZW is een miljoenenfraude met medicijnen op het spoor. Maandag en dinsdag zijn in tien panden in het zuiden en midden van het land doorzoekingen gedaan wegens declaratiefraude door een apothekersorganisatie. Het vermoeden is dat deze apothekersorganisatie dure (preferente) medicijnen bij de zorgverzekeraars in rekening bracht, terwijl aan de patiënten goedkope (niet-preferente) medicijnen werden verstrekt.

De vermoedelijke fraude loopt in de miljoenen, meldt het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie woensdag. Bij de apothekersorganisatie zijn tientallen apotheken aangesloten.

Deze apothekersorganisatie, het bedrijf dat de administratie en facturatie van de medicijnen verzorgt en de twee bestuurders van die bedrijven worden als verdachten beschouwd. Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

01-06-2016 © ANP / Demet TV