Rutte en paus spreken over vluchtelingen

Premier Mark Rutte en paus Franciscus hebben woensdag gesproken over onder meer de stroom vluchtelingen naar Europa. Volgens Rutte was het een ,,bijzondere ontmoeting”.

De gezamenlijke boodschap is dat politieke en religieuze leiders samen moeten werken om de problemen in Europa op te lossen. Rutte bracht het bezoek aan de paus in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Paus Franciscus maakt zich zorgen over de jeugdwerkloosheid in Europa. Hij vindt het belangrijk dat in Europa wordt gewerkt aan perspectief: banen en groei.

Het bezoek was mede bijzonder omdat de paus, die aan het hoofd staat van een kerk met ruim een miljard mensen, volgens een woordvoerder van Rutte indruk maakt met zijn uitstraling van soberheid en eenvoud.

15-06-2016 © ANP / Demet TV