Geen annuleringen van reizen naar Turkije

Er zijn geen annuleringen voor reizen naar Istanbul. Dat zegt reisorganisatie Thomas Cook. Wel zet de reisorganisatie zijn lastminutecampagne voor Turkije tijdelijk stil uit respect voor de slachtoffers van de aanslag op luchthaven Atatürk in Istanbul. Dat zei een woordvoerster van het bedrijf.  

,,Dat doen we altijd, bij dit soort grote aanslagen. We deden het ook bij de aanslag in Brussel en bijvoorbeeld de MH17. Ook nu zetten we de campagne even stop”. Thomas Cook kreeg woensdag ,,meer vragen dan normaal” over reizen naar Turkije en stedentrips in Istanbul. ,,Mensen willen een soort van geruststelling”, aldus de zegsvrouw.

Tot nu toe zijn er bij Thomas Cook geen annuleringen binnengekomen. Wel wordt er iets vaker dan normaal geïnformeerd naar het omboeken naar een andere bestemming. Reisorganisatie Corendon liet weten dat het contactcentrum iets meer vragen krijgt dan normaal over Turkije. Van omboekingen of annuleringen was volgens een woordvoerster nog geen sprake.

29-06-2016 © ANP / Demet TV