Koninklijke condoleance na aanslag Istanbul

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdag alle nabestaanden van de aanslag op de luchthaven van Istanbul gecondoleerd. In een verklaring zegt het koninklijk paar ,,intens mee te leven met alle getroffen families, binnen en buiten Turkije.”

In diverse Nederlandse steden, waaronder Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam, hangt de Turkse vlag halfstok op het stadhuis.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen heeft in een brief via de Turkse ambassadeur in Den Haag zijn condoleances aangeboden. ,,Ik hoop oprecht dat het Turkse volk de veerkracht kan vinden om van deze extreem tragische situatie te herstellen”, schrijft de Haagse burgervader. ,,Ik persoonlijk wens jullie alle moed en kracht toe in deze onzekere dagen.”

Drie terroristen openden dinsdagavond het vuur in de vertrekhal van het vliegveld van Istanbul en bliezen zich vervolgens op. In totaal kwamen 41 mensen om, meer dan 240 mensen raakten gewond. Onder de doden zijn tien buitenlanders, maar er kwamen geen Nederlanders om.

30-06-2016 ANP / Demet TV