Tablet en smartphone rukken verder op

De tablet vervangt langzaam maar zeker de ‘ouderwetse’ computer in onze huiskamer. Vorig jaar hadden bijna zes op de tien huishoudens een tablet. Dit apparaat is daarmee populairder dan de ‘ouderwetse’ computer die in de helft van de huizen nog aanwezig is. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook de smartphone rukt op, zeven op de tien Nederlandse huishoudens hebben er een in huis. Ook ouderen (mensen van 65 jaar en ouder) gaan overstag; ongeveer twee op de tien hebben een smartphone. Om gebruik te maken van het internet op andere plekken dan thuis of op het werk, is de smartphone veruit het populairst. Vorig jaar ging bijna 67 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder hiermee op het mobiele internet, in 2012 was dat nog 40 procent. Ook de tablet en laptop worden steeds meer onderweg gebruikt. Een kwart van de mensen gaat zo online.

30-06-2016 ANP / Demet TV