Leers wil onderzoek naar fraude met gezinsmigratie

Demissionair minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) wil dat een groep internationale experts de fraude en het misbruik met gezinsmigratie in Europa in kaart brengen. Hij heeft daarover een brief gestuurd naar de verantwoordelijke eurocommissaris Cecilia Malmström, schrijft De Telegraaf maandag.

De experts moeten onder meer aan het licht brengen hoe vaak schijnhuwelijken en gedwongen huwelijken voorkomen. Leers wil met de cijfers een ultieme poging doen om het Europees vreemdelingenbeleid aan te scherpen. De brief, die in handen is van de krant, is mede ondertekend door Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Finland en Engeland.

Leers is al langere tijd bezig om andere Europese landen te overtuigen van zijn plannen. Nu heeft een meerderheid van de landen nog geen behoefte voor het aanscherpen van de regels. Leers wil onder meer de inkomenseis verhogen voor mensen die een partner uit het buitenland willen laten overkomen. Ook moet de partner 24 jaar of ouder zijn.

04 juni 2012, 08:14
© Demet TV