Moeders blijven werken bij duurdere kinderopvang

Het aantal moeders dat werkt is nauwelijks veranderd door bezuinigingen op de kinderopvang. Dat schrijft demissionair minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het aantal moeders dat momenteel werkt is van 70,5 procent vorig jaar naar 70,8 procent gestegen. Het aantal alleenstaande moeders dat werkt is afgenomen van 64,6 naar 64,3 procent.

Volgens Kamp bedenken ouders zich beter of de opvang echt nodig is en worden familie of vrienden eerder ingezet als oppas.

Ouders moeten meer zelf betalen voor kinderopvang dan een jaar geleden. Opvang in kinderdagverblijven kost nu gemiddeld 0,6 procent meer dan de opvangtoeslag, terwijl de toeslag een jaar geleden nog afdoende was. Bij de buitenschoolse opvang betalen ouders 6,3 procent meer per uur in plaats van 3,6 procent in 2011.

05 juni 2012, 10.25
©Demet TV