Categories Nieuws Artikelen

Turkse Consul-Generaal Rotterdam betreurt houding Nederland

De Consul-Generaal van Turkije Sadin Ayyildiz betreurt de houding van Nederland als het gaat om de poging tot staatsgreep in Turkije. Hij vindt dat Nederland zich meer bekommert om de plegers van de staatsgreep dan de honderden slachtoffers die zijn gevallen. Dat laat Ayyildiz in een interview aan Demet TV weten.

Ayyildiz: “Nederland toont helaas sympathie voor deze terreurgroep. De geluiden uit zowel de media als de politiek hebben ons eigenlijk niet verrast. Als het gaat om de PKK of andere terreurgroepen, kunnen wij het helaas niet eens worden. In plaats van zich zorgen te maken over de slachtoffers van de staatsgreep, bekommert Nederland zich over de aanhangers van de terreurgroep Feto.”

Verder bedankt de Consul-Generaal de Turkse gemeenschap in Nederland voor hun steun aan Turkije. “Ik waardeer hun steun en hun houding tegen de staatsgreep in Turkije,” aldus Ayyildiz in Rotterdam.

22-08-2016 © Demet TV