IND-personeel weg door minder asielaanvragen

Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) moeten driehonderd tijdelijke medewerkers vertrekken, 350 andere tijdelijke krachten krijgen andere taken. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Aanleiding is de forse daling van het aantal asielaanvragen in Nederland.

,,De IND neemt afscheid van medewerkers die eerder waren aangenomen om de hoge instroom het hoofd te bieden”, aldus een woordvoerster van het ministerie maandag. De medewerkers die blijven, gaan zich vooral bezighouden met asielaanvragen die te maken hebben met gezinshereniging, de zogenoemde nareizende gezinsleden.

Vorig jaar was de toestroom van vluchtelingen in Nederland nog enorm. IND-ambtenaren moesten toen zelfs buiten kantooruren werken om aanvragen te beoordelen. In maart, juni en augustus 2015 kwamen een paar honderd extra mensen in dienst.

22-08-2016 © ANP / Demet TV