Mohammed VI aan Marokkanen buitenland: toon geduld

Mohammed VI vraagt aan alle Marokkanen die in het buitenland wonen om geduld te tonen wanneer ze het slachtoffer zijn geworden van kwade reacties en beschuldigingen vanwege hun geloof. De koning zegt de moeilijkheden “als gevolg van het imago van de islam en de terreuraanslagen waarbij veel mensen hun leven hebben verloren” te begrijpen.

De koning van Marokko roept tevens alle Marokkanen in het buitenland op om afstand te nemen van het jihadistische gedachtengoed. “Ik moedig Marokkanen die in het buitenland wonen aan om trouw te blijven aan de waarden van hun religie en hun eeuwenoude traditie,” aldus de koning van Marokko.

Mohammed VI zegt dat terroristen die in naam van de islam handelen geen moslims zijn en ook geen banden hebben met de islam. Zij gebruiken de islam enkel “om hun misdaden en waanzin te rechtvaardigen”. Het zijn “verloren individuen die eeuwig in de hel zullen blijven.”

23-08-2016 © Demet TV