Turkse minister in Nederland: “Nederland begrijpt ons goed”

Turkije is blij met de steun die het van Nederland heeft gekregen na de mislukte couppoging. “Nederland was een van de eerste landen die ons heeft gebeld om hun steun te betuigen.” Dat laat de Turkse minister Zeybekci tijdens zijn bezoek in Nederland aan Demet TV weten.

Zeybekci sprak in Den Haag een zaal vol Turkse Nederlanders toe. “Wij willen dat onze vrienden ons goed begrijpen. En ik geloof er in dat Nederland ons wel goed begrijpt,” aldus de Turkse minister van Economie.

Tijdens zijn bezoek aan Nederland sprak de Turkse minister ook zijn Nederlandse collegaminister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Volgens het ANP veroordeelde minister Ploumen de couppoging, maar liet zij ook weten niet te willen dat de “interne Turkse spanningen” worden “geëxporteerd” naar de Turks-Nederlandse gemeenschap.

Minister Zeybekci zegt daar niets van te weten. “Die uitspraak heb ik niet gehoord. Daar hebben we niet over gesproken,” aldus Zeybekci.

24-08-2016 © Demet TV