Franse agenten dwingen moslima uit te kleden

In Nice in Frankrijk hebben agenten een moslima gedwongen om uit te kleden. Nice is een van de steden waar een boerkaverbod is ingevoerd. Triest genoeg hebben agenten besloten om de vrouw een boete te geven.

Op verschillende beelden is te zien dat de vrouw van middelbare leeftijd een dutje aan het doen is. Ze droeg een zwarte broek, een blauwe tuniekje en een bijpassende hoofddoek. “Niet eens een boerka,” volgens verschillende mensen die kritiek uiten op het optreden van de politie in Frankrijk. Desondanks dwingen agenten de vrouw om haar tuniekje uit te doen.

Verontwaardiging

Het optreden van de politie roept boze reacties op. Op social media wordt van schande gesproken. Veel mensen begrijpen niet hoe het lokale bestuur van Nice terrorisme kunnen rijmen met het dragen van een boerkini.

Verschillende partijen hebben eerder aangeboden om de boetes van moslima’s te betalen. Een van hen is de Frans-Algerijnse vastgoedmiljonair Rachid Nekkaz.

24-08-2016 © Demet TV