‘Koopkracht ouderen wordt gerepareerd’

Het is de VVD en PvdA gelukt om de koopkracht van ouderen voor volgend jaar te repareren. Dat melden bronnen naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf donderdag.

Zowel mensen met alleen AOW als met een aanvullend pensioen houden extra geld over. Hoe groot de plus uitpakt is nog niet duidelijk. De definitieve cijfers worden bekend met Prinsjesdag.

Volgens ramingen van het CPB stijgt de koopkracht van werkenden volgend jaar naar verwachting met 1,1 procent, maar uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden zouden er waarschijnlijk op achteruitgaan met 0,7 procent. Het kabinet liet twee weken geleden weten hier iets aan te willen doen.

Eenverdieners

Donderdag is er overleg over de begroting. Daar spreekt de coalitie nog over de eenverdieners, die er ook op achteruit zouden gaan.

Door de bank genomen gaan de verschillende inkomensgroepen er volgend jaar 1 procent op vooruit. Maar het is niet mogelijk te beloven dat niemand er op achteruitgaat. Er wordt gekeken naar groepen, maar de effecten voor individuele mensen kunnen verschillen.

25-08-2016 © ANP / Demet TV