Marokko gaat zelf wapens produceren

Marokko wil zelf in eigen land wapens produceren. Met name Saudi-Arabie pompt miljarden in de Marokkaanse wapenindustrie. Voor de productie zal Marokko samenwerken met twee Europese bedrijven: de Belgische onderneming Mecar en het Brits bedrijf Chemring Militair Product (CMP).

Er zal tevens een gezamenlijke fabriek worden gebouwd. Onder de naam MCR Technologies zal de fabriek wapens en munitie van alle soorten maken. Het doel is dat Marokko geen wapens en munitie hoeft te importeren uit het buitenland.

CMP waar Marokko mee samen gaat werken is een wereldleider in het ontwerpen en produceren van militaire munitie. Zo levert het bedrijf o.a. producten aan de VS.

25-08-2016 © Demet TV

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws voor en over Marokkanen.