Aboutaleb wil gesprek met Turkse consul

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil een gesprek met de Turkse consul-generaal in Rotterdam, Sadin Ayyildiz, over de spanningen in de Turkse gemeenschap. Bij dat gesprek, dat ,,een dezer dagen” moet zijn, schuift ook de Rotterdamse onderwijswethouder aan. Aboutaleb is niet gelukkig met een brief die de consul aan verschillende burgemeesters in de regio Rotterdam heeft gestuurd, zo zei hij tegen de Rotterdamse gemeenteraad donderdag.

De brief van de consul is niet openbaar, maar het zou gaan om politieke inmenging en de vraag hoe burgemeesters om moeten gaan met demonstraties van tegenstanders van de Turkse regering. ,,In die brief staan onderdelen waarvan ik me afvraag of die wel op de weg van de consul liggen, om mij daarin te bereiken.”

26-08-2016 © ANP