Weer achttien jaar cel voor moord Milly Boele

Ex-politieagent Sander V. krijgt opnieuw achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op Milly Boele. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. De uitspraak is zeven jaar lager dan justitie had geëist. In tegenstelling tot de rechtbank in Dordrecht acht het hof V. verkrachting bewezen.

Het Openbaar Ministerie, dat in beroep was gegaan, is tevreden met de uitspraak, vooral met het feit dat V. voor verkrachting is veroordeeld. Weliswaar had het een celstraf van 25 jaar passend gevonden, maar justitie kan leven met de opgelegde achttien jaar. Volgens het OM gaat het hof uit van een bovengemiddeld lange tbs-behandeling.

De rechtbank had V. eerder veroordeeld voor moord, vrijheidsbeneming, aanranding en het verbergen van het lichaam van Milly Boele. Ook de 28-jarige V. was in beroep gegaan. Hij wilde dat de tbs ongedaan zou worden gemaakt en was het niet eens met de veroordeling voor moord. Hij stelt dat hij de daad niet had gepland, dus dat er geen sprake kan zijn van moord.

V. gijzelde zijn buurmeisje in maart 2010. Na de verkrachting wurgde hij haar met zijn riem en begroef hij haar in zijn tuin. Bijna een week lang werd uitvoerig naar Milly gezocht. Ook politieman V. zocht mee. Nadat hij zich bij de politie had gemeld werd het lichaam van de 12-jarige Boele gevonden in zijn tuin.

05 juni 2012, 11:43
©Demet TV