Turkse vrouwen aangevallen in België

Drie Turkse vrouwen met een hoofddoek zijn in België aangevallen door een nog onbekende man. Zij werden aangevallen omdat zij Turks aan het praten waren. De man en de vrouwen raakten in een discussie door een vervelende opmerking over de Turkse taal en een hoofddoek. Dat ontaardde in een vechtpartij waarbij wederzijdse slagen en verwondingen waren. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Het voorval gebeurde op de speelplaats van de basisschool Piramide in Leopoldsburg in Belgie. Een van de slachtoffers is Elif Sogutcu (33): “Ik, mijn buurvrouw Hilal Cakir en haar gehandicapte zus Emine waren op de speelplaats Turks aan het praten. Een man riep plots ‘Hier wordt Nederlands gesproken’. Even later maakte hij ook nog een beledigende opmerking over de hoofddoek van mijn buurvrouw Hilal Cakir. Ik antwoordde en toen liep het fout.”

Toen de directie merkte dat er iets aan de hand was, werd de politie ingeschakeld, maar de strubbeling was toen al ver gevorderd. Een aantal kinderen keek toe. De slachtoffers van Turkse komaf gingen voor verzorging naar het ziekenhuis.

De Turkse vrouwen lieten gisteren al weten dat ze het hier niet bij laten en stappen zullen ondernemen. “Emine heeft schaafwonden aan het hoofd, op haar arm en benen. En ook haar duim vertoonde een open wonde. Hilal heeft last van hevige spierpijn.” Hilal zucht. “Het verschrikkelijkste is de haat die we voelden, dat doet pijn. Ik woon nog maar enkele maanden in Leopoldsburg en denk er nu al aan om terug naar Luik te verhuizen.”

UPDATE:  De dader blijkt de vader van een kind op de basisschool te zijn. Hij heeft toegangsverbod gekregen. “Racisme tolereren we hier niet” laat de school weten.

1-09-2016 © ANP / Demet TV