Protest tegen komst premier Israël naar Nederland

Een groep jongeren die zich de Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina noemt, organiseert op dinsdag 6 september een demonstratie tegen premier Netanyahu van Israël. Dat is de dag waarop Netanyahu een bezoek brengt aan de Tweede Kamer in Den Haag. Op Facebook zijn inmiddels 4 duizend mensen uitgenodigd.

De organisatoren van de actie zeggen dat ‘door dit bezoek’ het Nederlandse parlement wordt “besmeurd met het bloed dat kleeft aan de handen van deze Israëlisch premier”. Ook wordt Netanyahu verantwoordelijk gehouden voor de moord van 2.300 Palestijnen in Gaza. “Wij zijn van mening dat de enige plek waar Netanyahu in Den Haag thuishoort het Internationaal Strafhof is,” laat de groep weten en wil dat de Nederlandse regering aandringt op vervolging van Netanyahu.

De organisatoren organiseren naast de demonstratie ook een handtekeningenactie. “Deze zal worden overhandigt aan de kamervoorzitter om de roep kracht bij te zetten,” aldus de organisatoren aan Demet TV. “We roepen mensen op om zowel de demonstratie bij te wonen alsmede de petitie te ondertekenen”.

Op het moment van schrijven hebben 160 mensen aangegeven op dinsdag 6 september te gaan protesteren tegen de komst van premier Netanyahu.

Hier meer info: https://www.facebook.com/events/1190663640975920/

01-09-2016 © Demet TV