‘Leerlingen vaker onterecht geweigerd op mbo’

Jongeren worden steeds vaker geweigerd op het mbo zonder geldige reden. Ze krijgen te horen dat zij een ongemotiveerde houding hebben, te oud of een ‘stapelaar’ zijn, meldt Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) maandag.

De jongerenorganisatie ontving in de afgelopen drie maanden 69 klachten hierover. Stapelaars zijn mensen die stap voor stap een steeds hoger onderwijsniveau bereiken met een nieuwe studie. Maar volgens JOB zijn deze studenten financieel minder interessant voor scholen.

,,Duidelijke regelgeving ontbreekt waardoor studenten met de juiste vooropleidingseisen worden geweigerd. De toelatingsprocedure tot een mbo-opleiding is in de praktijk onrechtvaardig”, stelt de jongerenorganisatie. JOB pleit voor de invoering van toelatingsrecht waar studenten zich op kunnen beroepen.

05-09-2016 © ANP / Demet TV