Saudi’s en Russen overleggen over oliemarkt

Saudi-Arabië en Rusland gaan een werkgroep opzetten om de ontwikkelingen op de oliemarkt te volgen. Verder gaan de twee landen samenwerken om de stabiliteit op de markt te waarborgen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring die maandag naar buiten kwam op de G20-top in China.

De twee belangrijke olieproducenten zijn van mening dat er momenteel instabiliteit is op de oliemarkt. De Russische president Vladimir Poetin had zondag een ontmoeting met de invloedrijke Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Salman liet na afloop weten dat stabiliteit op de oliemarkt onmogelijk is zonder Saudisch-Russische samenwerking. Vrijdag drong Poetin nog aan op een bevriezing van de olieproductie om zo de prijzen te stutten.

De olieprijzen gingen maandag sterk omhoog omdat de verwachting over een productiebevriezing is toegenomen. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 3,3 procent hoger op 45,91 dollar. Brent won 3,7 procent tot 48,52 dollar.

05-09-2016 © ANP / Demet TV