Oud-premier Nederland: “Netanyahu is een oorlogsmisdadiger”

Oud-premier Dries Van Agt van Nederland vindt dat premier Netanyahu van Israël vervolgd moet worden voor zijn oorlogsmisdaden. Netanyahu komt morgen naar Nederland waar hij premier Rutte en Koning Willem-Alexander ontmoet. Volgens de Van Agt een prima gelegenheid om het door te sturen naar het Internationaal Strafhof. Dat zegt de oud-premier in het televisieprogramma Een Vandaag.

“Er komt hier een oorlogsmisdadiger aan, want het bezetten en volbouwen van bezet gebied is volgens het Statuut van Rome, waar het statuut van het Internationaal Strafhof op gebaseerd is, een oorlogsmisdaad”. Verder zegt Van Agt dat het statuut van het Internationaal Hof door Nederland is aanvaard. Met andere woorden: “Nederland vindt ook dat het bouwen in bezet gebied een oorlogsmisdaad is,” aldus Van Agt in het televisieprogramma.

Van Agt zegt zich af te vragen waarom Nederland iemand ontvangt die maar blijft doorgaan met het volbouwen van huizen in bezet gebied. “Die kunnen we meteen doorsturen naar het Internationale Strafhof. Dat zou beter zijn,” aldus de oud-premier van Nederland.

Overigens lijkt het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Nederland niet zonder slag of stoot te gaan. Morgen staan verschillende demonstraties gepland waar wordt geprotesteerd tegen premier Netanyahu.

05-09-2016 Demet TV