Turkije lijkt onderhandeling EU-lidmaatschap te willen stoppen

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu heeft dinsdag gezinspeeld op stopzetting van de toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie. De Turkse regering lijkt weinig voor de onderhandelingen over een toetreding tot de EU te voelen, omdat de Turkse bevolking ontzet is over de dubbele maatstaven die de EU tegenover Turkije aanlegt sinds de couppoging in juli.

De Turkse minister sprak op een regionale veiligheidsbijeenkomst in Bled in Slovenië. Hij zei ook dat de EU wel kritiek levert op anderen, maar zelf niet tegen kritiek kan. Turkije is zeer teleurgesteld dat blijken van steun of bezoeken na het mislukken van de coup zijn uitgebleven, zei minister Cavusoglu.

De Turkse minister sprak eerder ook van een dubbele maat, toen hij van zijn collega-minister Bert Koenders van Nederland het verwijt kreeg dat Turkije zich bemoeide met Nederlandse aangelegenheden. Minister Cavusoglu haalde toen fel uit naar de Nederlandse minister en zei dat hij dit een belachelijke uitspraak vond.  Kijk hier naar de beelden.

LIKE ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws voor en door Turken.

06-09-2016 ANP / Demet TV