Amsterdamse Gülenschool dreigt met rechter

De Amsterdamse basisschool De Witte Tulp dreigt met een rechtszaak en een schadeclaim van 45.000 euro als een groepje van zes ouders niet stopt met het volgens de school ,,verspreiden van onjuistheden, smaad, laster en bedreigingen”. Als gevolg hiervan hebben sinds vorige week 140 van de 380 leerlingen de school verlaten, zegt de voorzitter van het college van bestuur, Tuncay Catak, dinsdag na een bericht hierover op de website van het AD.

De Witte Tulp zou volgens de ouders banden hebben met de Gülen. Die zit volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan achter de recente mislukte coup zijn land. ,,Ze zeggen dat we een terroristische organisatie zijn en ouders die hun kind wel naar onze school laten gaan, worden beschouwd als landverraders.”

06-09-2016