Tweede verdachte ‘Turkse dreiging’ opgepakt

De politie in Rotterdam heeft een tweede verdachte opgepakt op verdenking van bedreiging, opruiing en het aanzetten tot haat na de couppoging in Turkije. De Rotterdammer (43) deed dit via sociale media, laat de politie woensdag weten.

Maandag werd er een andere man (42) uit de stad gearresteerd in verband met de spanningen in de Turkse gemeenschap. Die wordt donderdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

De onrust houdt verband met de mislukte couppoging in Turkije en de grimmige sfeer die is ontstaan in de Turkse gemeenschap tussen aanhangers van president Recep Tayyip Erdogan en aanhangers van Gulen. Turkije verwijt de laatste achter de coup te zitten. De politie wil niet zeggen tot welke groep de verdachte behoort.

07-09-2016 © ANP / Demet TV