Turkse hulpgoederen voor Offerfeest bereiken Gaza

De hulpgoederen die Turkije aan de mensen in nood in  Palestina stuurde, hebben het land bereikt. Dat laat de voorzitter van de Turkse Agentschap voor Internationale Samenwerking en Coördinatie weten. Het schip met de naam Eclips is samen met het personeel die verantwoordelijk is voor het uitdelen van de hulpgoederen aangekomen bij de grensovergang Erez.

Het schip vervoert 2.500 ton aan humanitaire hulpgoederen, waaronder 100 duizend schooltassen, schriften, gummen en potloden. Daarnaast bevindt zich in het schip nog eens duizend fietsen voor kinderen en 100 rolstoelen voor mensen met een handicap.

Een deel van de hulpgoederen zal in de middaguren de grensplaats Kerm Ebu Salim bereiken. Een andere deel zal vanavond in Gaza aankomen.

Turkije wilde dat de hulpgoederen voor het Offerfeest nog aankwamen in Palestina zodat deze uitgedeeld konden worden aan de mensen in nood. Twee maanden geleden stuurde Turkije ook een schip met hulpgoederen naar Palestina. Toen werd naast  etenswaren zoals reist, suiker en meel, ook kleding, schoenen en speelgoed vervoerd. Het schip had 11 duizend ton aan hulpgoederen bij zich.

07-09-2016 © Demet TV

LIKE ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws voor en door Turken.