Arrestatie Laakkwartier loopt uit de hand

Een arrestatie in het Haagse Laakkwartier is dinsdagavond flink uit de hand gelopen. Omstanders weigerden de aanwijzingen van de politie op te volgen en bekogelden agenten met zwaar vuurwerk. Die greep daarop in, meldt een woordvoerder.

De politie was rond 19.30 uur met een arrestatieteam een woning aan de Hildebrandstraat binnengevallen. Agenten hadden een man die verdacht werd van een schietpartij van twee jaar geleden de woning binnen zien gaan. Omdat hij vuurwapengevaarlijk was nam de politie geen enkel risico. De 30-jarige Hagenaar werd in het huis gearresteerd, net als twee vrouwen die in de woning aanwezig waren.

Vervolgens werd het onrustig op straat. Er werd met vuurwerk en met stenen naar de politie gegooid. Rond 23.00 uur was de rust enigszins teruggekeerd, maar was de politie nog steeds aanwezig in de wijk.

05 juni 2012, 23:04
©Demet TV