Politie jaagt op relschoppers Laakkwartier

De politie in Den Haag is niet van plan de grote groep omstanders die dinsdagavond voor onrust zorgde in de wijk Laakkwartier te laten gaan. De recherche doet onderzoek naar het incident en sluit aanhoudingen niet uit, zegt een woordvoerder van de politie woensdag.

Een groep van zo’n vijftig omstanders probeerde in de Hildebrandstraat een arrestatie te voorkomen door de agenten met zwaar vuurwerk en stenen te bekogelen. De politie was daar voor de aanhouding van een verdachte van een schietpartij van twee jaar geleden.

Een extra peloton politieagenten moest worden ingezet om de veiligheid van het arrestatieteam te waarborgen en de rust te doen wederkeren. Tot lukte uiteindelijk rond 23.00 uur.

“Onze prioriteit was het aanhouden van de vuurwapengevaarlijke man, daarom werd niet meteen ingegrepen en kwam het nog niet tot aanhoudingen”, licht de woordvoerder toe. Omdat geweld tegen agenten niet wordt geaccepteerd, is nu toch een onderzoek ingesteld.

De 30-jarige verdachte van de schietpartij is wel opgepakt, net als twee vrouwen die in de woning aanwezig waren.

06 juni 2012, 10:11
©Demet TV