Vluchtelingen keren terug naar Syrië en bedanken Turkije

Het is vandaag een grote dag voor een groep Syrische vluchtelingen in Turkije. 15 dagen nadat Turkije Syrië is binnengevallen, gingen vandaag 250 Syrische vluchtelingen terug naar hun eigen land. Dat laat de Turkse staatspersbureau Anadolu Agency zojuist weten.

Omdat grote gebieden in Syrië totaal verwoest zijn, komt het niet vaak voor dat Syrische vluchtelingen terug kunnen naar hun eigen land. Voor deze groep vluchtelingen geldt dat niet. “Ik wil de Turkse militairen en de Turkse president Erdogan bedanken,” zegt Huseyin Rustem die na een jaar in Turkije te hebben gewoond, vandaag terug naar Syrië gaat. “We gaan terug, omdat Turkije de terroristen heeft verdreven uit onze dorpen,” zegt hij. “Ik woon in het dorpje Cobanbey. Ik dank president Erdogan. Ze hebben ons bevrijd van IS”.

Precies 15 dagen gelden trok het Turkse leger het noorden van Syrië binnen om terreurbeweging IS uit de grensstreek te verjagen. Bij de operatie die Het Schild van de Eufraat wordt genoemd, zijn leden van de terreurgroep IS en YPG verdreven uit de zogenoemde bufferzone in Noord- Syrië. Turkije sluit niet uit dat de Turkse troepen in Syrië, de komende tijd verder het land in trekken. 

LIKE ONS OP FACEBOOK EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET TURKS NIEUWS

08-09-2016 © Demet TV