Abdeslam voor verhoor bij de rechter

Salah Abdeslam, het enige overlevende lid van de groep terroristen die de aanslagen van 13 november in Parijs uitvoerde, is donderdag naar het paleis van justitie in de Franse hoofdstad overgebracht om te worden verhoord door antiterrorismerechters.

Bij de aanslagen in Parijs en de voorstad Saint-Denis kwamen 130 mensen om het leven. Sinds zijn uitlevering door België aan Frankrijk op 27 april heeft hij er het zwijgen toegedaan. Bij zijn eerste voorgeleiding in mei weigerde hij te spreken en op 7 juli wilde hij zelfs niet uit zijn cel komen, uit protest tegen de 24-uursbewaking waaraan hij blootstond.

De Franse Raad van State oordeelde dat deze controle niet disproportioneel was, gelet op het ,,uitzonderlijke karakter” van de terroristische daden waarvan hij wordt verdacht.

08-09-2016 © ANP / Demet TV