DENK-Kamerlid buigt niet voor druk Tweede Kamer

UPDATE: Nu met video.

Kamerlid Tunahan Kuzu van DENK heeft dinsdag niet toegegeven aan de grote druk vanuit verschillende hoeken. Vrijwel de hele Tweede Kamer is dinsdag over Kuzu gevallen. Dat gebeurde tijdens een debat in de Tweede Kamer over de gevolgen van de mislukte coup in Turkije. Verschillende fracties in de Tweede Kamer verwijten Kuzu dat hij geen afstand wil nemen van de manier waarop Turkije met tegenstanders omgaan na de mislukte coup van midden juli.

PvdA-fractieleider Diederik Samsom sprak over een treurig stukje parlementaire geschiedenis. PVV-leider Geert Wilders verweet Kuzu ,,één loyaliteit, de Turkse”. Hij zou uitsluitend de Turkse belangen behartigen in plaats van de Nederlandse.

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei dat Kuzu liegt, omdat hij stelt dat de oppositie nog achter de maatregelen zou staan die de Turkse president Erdogan neemt. Kuzu vertikt het om ook maar een kritische opmerking te plaatsen over de situatie in Turkije, aldus Pechtold.

Het gedrag van Kuzu is een Nederlands parlementariër onwaardig, vond SGP-afgevaardigde Kees van der Staaij. 

REACTIE TUNAHAN KUZU 

In een reactie aan Demet TV zegt DENK-Kamerlid Kuzu het volgende: 

“Er is in Nederland veel onbegrip voor de traumatische effecten van wat er in Turkije is gebeurd. Dat er nu onconventionele maatregelen worden getroffen klopt, maar daar zit ook een reden achter. Wat je ziet bij andere politieke partijen is dat zij op de voorste rij staat om Turkije en Turkse-Nederlanders te bashen, terwijl DENK wenst dat al die Kamerleden gaan beseffen dat Nederland en de Europese Unie gebaat zijn bij een stabiel Turkije.

Like ons op Facebook voor meer nieuws voor en over Turkse Nederlanders.

13-09-2016 Demet TV