Professor: Vijandigheid Nederland belemmert begrip voor Turkije

Er is onder Nederlanders een diepe vijandigheid tegenover de Turkse president Erdogan. Dit zorgt er voor dat zij de ontwikkelingen in Turkije niet begrijpen. Dat zegt de Turks-Amerikaanse professor Hakan Yavuz aan Demet TV tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Professor Hakan Yavuz doceert aan de Universiteit van Utah in de Verenigde staten en is een van de mensen die uitvoerig onderzoek heeft gedaan naar de Gulen-beweging. Volgens hem is het onmogelijk iets te begrijpen als je daar “met haat naar kijkt,”. En dat is ook de reden waarom Nederland de ontwikkelingen in Turkije niet begrijpt. “Achter deze haat voor Erdogan schuilt islamofobie en Turkofobie,” volgens professor Yavuz tegenover Demet TV.

De professor pleit voor het op gang brengen van een brede discussie over deze onderwerpen. “De Turkse gemeenschap in Nederland moet deze discussie op gang brengen”.

13-09-2016 © Demet TV