‘Turks’ ziekenhuis komt in Amsterdam

Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent aan het eind van dit jaar een medisch centrum in Amsterdam. Dat schrijft het vakblad Medisch Contact woensdag. De onderneming is onderdeel van de beursgenoteerde zorggigant IHH. Met de komst naar Amsterdam hoopt het zorgbedrijf ook voet aan de grond te krijgen in West-Europa.

Acibadem Hospitals Group werd opgericht in 1991 en heeft 21 ziekenhuizen. De groep is niet alleen in Turkije een belangrijke speler op de ziekenhuismarkt, maar ook in landen als Bulgarije en Macedonië.

Acibadem kocht in juni 3600 vierkante meter kantoorruimte in een nieuw kantoorpand in Amsterdam-West, met de optie om dit flink uit te breiden.

Directeur Koray Yuruk zegt tegen Medisch Contact dat het centrum zich richt op ‘iedereen’. ,,Maar de meeste Turkse Nederlanders kennen de naam Acibadem, daar hebben we geen marketing voor nodig”.

14-09-2016 © ANP / Demet TV