Minister: stevig gesprek met Turkse organisaties

Turkse organisaties in Nederland realiseren zich dat grenzen zijn overschreden, door onder meer intimidatie van andersdenkenden. Er is te veel olie op het vuur gegooid na de mislukte coup in Turkije.

Dat zei minister Lodewijk Asscher (Integratie) woensdag na een gesprek met een groot aantal organisaties over de spanningen onder Turkse Nederlanders door de situatie in Turkije. ,,Het was een vrij stevig gesprek met vrij bittere verwijten over en weer. Er zit heel veel pijn”, aldus Asscher.

Kinderen kunnen niet meer veilig naar school en mensen zijn elkaar gaan uitsluiten, kritiseerde de minister. Volgens hem gaan de organisaties elkaar erop aanspreken en zal hij ook zelf de organisaties erop aanspreken. Het zal echt moeten blijken of ze dat ook gaan doen, aldus de Asscher.

14-09-2016 © ANP / Demet TV