Categories Nieuws Artikelen

Voorzitter Askin moet uitleg geven over uitlatingen

De voorzitter van de Turks Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging in Den Haag moet op het politiebureau verschijnen om uitleg te geven over zijn uitlatingen tijdens een demonstratie in Almelo. Voorzitter Ilhan Askin had tijdens de demonstratie in het Turks geroepen: “Karabach zal het graf van de Armeniërs worden”.

In een reactie aan Demet TV zegt Askin dat zijn woorden verkeerd worden uitgelegd. “Wij hebben geen problemen met Armeniërs in Nederland. Ons probleem is alleen met de Armeniërs die met geweld Karabach bezetten. Zij hebben veel dodelijke burgerslachtoffers gemaakt. Wij eisen dat Karabach terug wordt gegeven aan Azerbeidzjan, waar het gebied formeel toe behoort. Mijn uitlatingen hebben betrekking op de bezetters die bloed vergieten,” aldus Askin.

Ilhan Askin heeft inmiddels een brief van het Openbaar Ministerie ontvangen waarin hem wordt gevraagd om op 30 september te verschijnen. “De verdenking is dusdanig, dat strafvervolging in de rede ligt”, aldus het Openbaar Ministerie in zijn brief aan Askin.

Kijk hieronder naar een reportage van de demonstratie in Almelo.

20-09-2016 © Demet TV