Turkse hulporganisaties helpen wereldwijd miljoenen mensen

Hulporganisaties in Turkije hebben alleen al tijdens het offerfeest miljoenen mensen over de hele wereld geholpen. Met name organisaties zoals Diyanet, IHH,  Mirasimiz en Sadakatasi, zijn internationaal actief en bieden hulp aan mensen die het minder goed hebben vanwege armoede, oorlogen en emigratie.

Diyanet

De Turkse Diyanet heeft in het kader van het offerfeest in totaal 239 duizend offers geslacht en uitgedeeld. Volgens de organisatie is het aantal mensen die zij hebben geholpen in vergelijking met vorig jaar met 33 duizend toegenomen. De organisatie heeft in 130 verschillende landen offerslachtingen begeleid en samen met de Turkse Halve Rodemaan in verschillende landen meegeholpen.

IHH

Hulporganisatie IHH heeft maar liefst 43 duizend offers geslacht en dit uitgedeeld onder 2 miljoen hulpbehoevende mensen. Zij waren actief in 83 verschillende landen. Daarnaast heeft de organisatie 34 duizend weeskinderen geholpen aan kleding. IHH is met name actief in verschillende oorlogsgebieden.

Miramsiz en Sadakatasi

Hulporganisaties Miramsiz en Sadakatasi hebben ook offers uitgedeeld. Miramsiz heeft als enige organisatie ook offervlees uitgedeeld aan Palestijnse families.

Offerfeest

Het Offerfeest is het grote feest van Moslims over de hele wereld. Op deze dag worden door moslims dieren geslacht. Het vlees wordt door hen verdeeld onder armen, buren en familieleden. Doorgaans slacht men in België of Nederland een schaap of lam, waardoor het feest de bijnaam het offerfeest kreeg.

20-09-2016 © Demet TV