Turkije onderzoekt Gulen-beweging in Nederland

Turkije laat in Nederland een onderzoek starten naar de Gulen-beweging. Het land heeft daarvoor de Amerikaanse topadvocaat Robert Amsterdam ingeschakeld. Dat laat de Telegraaf vandaag weten.

Naar verwachting zal het advocatenkantoor nog voor het einde van dit jaar ‘onthullen’ dat de Nederlandse Gulen-beweging een ‘maffia-achtige’ organisatie is. De advocaat die ook onderzoek doet naar deze beweging in de VS, zegt ‘schokkende bewijzen’ te hebben gevonden van megafraude met subsidies voor tientallen Gulen-scholen. De Amerikaanse FBI doet daar inmiddels onderzoek naar en advocaat Amsterdam verwacht dat dezelfde ‘criminele structuren’ ook in Nederland bestaan.

De Amerikaanse advocatenkantoor heeft tevens een Nederlandse advocatenkantoor in de arm genomen om in Nederland onderzoek te doen.

26-09-2016 © Demet TV