Categories Nieuws Artikelen

Verblijfsvergunning Lagendijk was verlopen

Publicist en oud-Europarlementariër voor Groen Links Joost Lagendijk mocht Turkije niet in omdat zijn verblijfsvergunning was verlopen. Dat laat de Turkse ambassade in Den Haag weten. Volgens de ambassade heeft Lagendijk zijn aanvraag voor een verlenging van de verblijfsvergunning te laat ingediend.

In Nederland is ophef ontstaan omdat Lagendijk van de Turkse autoriteiten geen toestemming kreeg om het land in te gaan. Lagendijk zelf denkt dat hij geen toestemming kreeg omdat hij voor de krant Zaman schreef die banden heeft met de Gulen-beweging.

Lagendijk woont met zijn vrouw in Istanbul en tot voor kort doceerde hij daar aan de universiteit. De verblijfsvergunning van Lagendijk was verlopen. Hij had een aanvraag ingediend voor een nieuwe, die hij pas in januari zou krijgen.

Op social media vragen Turken zich af waarom deze ophef nodig is. “Als een Turk zonder visum/verblijfsvergunning naar Nederland komt, wordt hij toch ook geweigerd?”

26-09-2016 © Demet TV