‘Terecht geen geld voor islamitische school’

(ANP) De staatssecretaris van Onderwijs heeft terecht geweigerd een middelbare school in Den Haag te bekostigen van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bepaald.

De stichting wilde een school op islamitische en hindoeïstische grondslag of een school op islamitische en rooms-katholieke grondslag opzetten en vroeg daarom om geld. De staatssecretaris wees de aanvragen af omdat uit de statuten van de stichting niet duidelijk blijkt van welke godsdienstige of levensbeschouwelijke richting het onderwijs uitgaat, anders dan de islamitische richting.

De Raad van State deelt die mening en stelde woensdag dat: ,,duidelijk is dat er – op basis van de prognosecijfers – onvoldoende leerlingen zijn om een scholengemeenschap op uitsluitend islamitische grondslag te starten. Daarom heeft de staatssecretaris terecht heeft geweigerd om de nieuwe islamitische scholengemeenschap te bekostigen.”

28-09-2016 © ANP