Haags stel opgepakt voor oplichten kledingmerken

De Haagse politie heeft woensdag een man en vrouw van 20 jaar opgepakt voor grootschalige oplichting via internet. De Hagenaren hebben een groot kledingmerk getild voor ruim 66 duizend euro, laat de politie weten.

De twee deden online bestellingen met tientallen verschillende e-mailadressen. Als factuuradressen werden adressen door heel Nederland opgegeven. De pakketjes lieten ze echter bezorgen in leegstaande huizen in Den Haag, waardoor de buren die moesten aannemen. De verdachten haalden de buit daar vervolgens op en verkochten de kleding via een verkoopsite.

Het stel deed in anderhalf jaar tijd ongeveer 250 bestellingen bij grote kledingmerken. Toen agenten het huis van de verdachten doorzochten vonden ze spiksplinternieuwe kleren en schoenen. Het koppel wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

08 juni 2012, 13:10
©Demet TV