Categories Nieuws Artikelen

‘Maak haast met registratieplicht prostituees’

De Eerste Kamer moet zo snel mogelijk instemmen met een registratieplicht voor prostituees. Het wordt voor de politie steeds lastiger om zicht te krijgen op illegale thuisprostitutie en mensenhandel, waarschuwt Nationaal Rapporteur Mensenhandel (NRM) Corinne Dettmeijer zondagavond in het televisieprogramma KRO Brandpunt. Maandag verschijnt een onderzoek dat zij deed naar mensenhandel.

Sinds 2000 is prostitutie een legaal beroep. Daardoor is het volgens Dettmeijer moeilijker na te gaan of een vrouw vrijwillig achter het raam zit of slachtoffer is van mensenhandel. De Tweede Kamer heeft daarom een wet aangenomen die prostituees verplicht zich te registreren. De Eerste Kamer ligt echter dwars omdat zij vindt dat daarmee de privacy wordt geschaad.

Dettmeijer vindt dat de Eerste Kamer zo snel mogelijk moet instemmen. Zij wijst erop dat mensenhandelaren kunnen uitwijken naar de thuisprostitutie als voor alle overige vormen van prostitutie een vergunning nodig is. Door de registratieplicht zou dat voor hen moeilijker worden.

10 juni 2012, 18:22
© Demet TV