Arrestaties na rellen in Marokko

In Marokko zijn 10 mensen gearresteerd na de rellen van vorige week in Sidi Bibi nabij Agadir. De rellen braken uit tussen de bewoners van Souss-regio en de autoriteiten nadat de gemeente besloten had om de illegaal gebouwde huizen te slopen.

Tussen de relschoppers die op dit moment nog vastzitten bevinden zich ook vier mensenrechtenactivisten. Ook zij lijken zich schuldig te hebben gemaakt aan het verstoren van de openbare orde en het vernielen van de staatseigendommen. Of zij mensen ook opzettelijk hebben opgehitst is niet bekend. Wel wijst de Marokkaanse Vereniging voor de Mensenrechten (AMDH) met het vingertje naar de lokale gemeenteraadsvoorzitter.

AMDH heeft de autoriteiten inmiddels gevraagd om met duidelijkheid over de zaak te komen. Volgens de vereniging is de lokale gemeenteraadsvoorzitter van Sibi Dibi een van de verantwoordelijken voor de rellen.

18-10-2016 © Demet TV