Wereldwijd aandacht voor vogelvriendelijke dakpannen Turks bedrijf

Een Turks bedrijf in de Turkse stad Corum heeft een dakpan ontwikkelt dat ook een ‘woonvoorziening’ biedt voor vogels. De dakpannen zijn zo ontworpen dat het tevens een vogelhuisje is waar vogels onder andere in de wintermaanden in kunnen verblijven.

De nieuwe dakpannen zijn gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de Gemeente Corum dat in het teken stond van zwerfdieren. De gemeente wilde mensen informeren over hoe moeilijk zwerfdieren het kunnen hebben en wat de bewoners van de stad kunnen doen om hen te helpen. De nieuw ontworpen dakpannen kunnen wilde vogels helpen de koude wintermaanden te overleven aldus de ontwerpers.

Cengiz Hincar dat eigenaar is van het bedrijf die de vogelvriendelijke dakpannen ontwerpt zegt dat er wereldwijd interesse is in hun ontwerp en verwacht de dakpannen grootschalig af te kunnen zetten in zowel het binnen- als het buitenland.

18-10-2016 © Demet TV