Dankzij Turkije 7 duizend vluchtelingen terug naar Syrië

In twee maanden tijd zijn ruim 7 duizend Syrische vluchtelingen in Turkije teruggekeerd naar Syrië. Dat zegt het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency. Al sinds begin september gaan steeds meer vluchtelingen terug naar Syrië.

De terugkeer van de Syrische vluchtelingen heeft te maken met het bevrijden van de Syrische stad Jarablus. Turkije heeft de afgelopen tijd militair ingegrepen in Jarablus en IS verdreven uit de stad.

Syrische vluchtelingen worden bij hun terugkeer geholpen door de Turkse Immigratiedienst. Volgens de dienst gaan veel Syrische vluchtelingen terug omdat het leven in Jarablus op gang is gekomen na bevrijding door Turkije. In de afgelopen twee maanden zijn 7 duizend 741 Syriërs vanuit Turkije teruggekeerd naar Syrië.

De Turkse Rode Halve Maan stuurt met regelmaat hulpgoederen naar Jarablus.

25-10-2016 © Demet TV