Categories Nieuws Artikelen

Deurwaarder voor Nederland-Duitsland op tv-jacht

Het Delftse deurwaarderskantoor Pruijn & Van den Bergh gaat woensdagavond voorafgaand aan de EK-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland televisies in beslag nemen. Het kantoor is van plan honderden gezinnen door het hele land te bezoeken, zegt eigenaar Pruijn woensdag.

Hij benadrukt dat niet zomaar alle televisietoestellen in beslag worden genomen. “Een klein toestelletje zullen we niet meenemen. Maar als we een gigantische flatscreen van tweeduizend euro zien staan zou het kunnen dat die mee gaat.” Ook andere spullen van waarde kunnen worden meegenomen.

De schuldenaren zijn vier tot zes weken geleden aangeschreven. Ze zijn volgens het deurwaarderskantoor vaak moeilijk te bereiken.”Een dag als vandaag is voor ons een mooie kans om ze eindelijk te spreken om afspraken te maken over het aflossen van hun schuld. Daar gaat het ons om en niet om het verzamelen van zo veel mogelijk tv’s.”

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders heeft het kantoor in een e-mail om opheldering gevraagd. “De KBVG is wat terughoudend als het gaat om het in beslag nemen van televisies”, zegt Pruijn. “Beddengoed neem je natuurlijk niet in beslag, maar een televisie is wat ons betreft wat minder belangrijk.”

De wedstrijd begint om 20.45 uur, maar deurwaarders mogen alleen tussen 07.00 uur en 20.00 uur spullen in beslag nemen. Tijdens de wedstrijd is er wat dat betreft dus niets te vrezen.

13 juni 2012, 10:06
©Demet TV