Nog veel ‘zwevende’ vakantiegangers

Veel Nederlanders hebben nog altijd niet hun vakantie geregeld. Ondanks dat de zomer al bijna voor de deur staat, zegt ruim dertig procent nog niets te hebben geboekt. Daarvan denkt zes procent helemaal niet te gaan. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van Zoover onder tweeduizend ondervraagden.

Het grootste deel van de ‘zwevende’ vakantiegangers (twaalf procent) weet nog niet waar de reis heen gaat. Anderen wachten op een goede lastminute-aanbieding of twijfelen nog of ze een vakantie wel kunnen betalen.

De crisis heeft veel invloed op de keuze voor een vakantiebestemming. Bijna 26 procent houdt er duidelijk rekening mee. Deze groep zegt vooral naar goedkopere accommodaties te gaan. Ook minder lang en minder ver zijn genoemde opties om geld te besparen.

Frankrijk is dit jaar de meest favoriete vakantiebestemming, gevolgd door Spanje en Italië. Griekenland is een stuk minder populair. Egypte maakt daarentegen een comeback. Vakantiegangers lieten het Afrikaanse land vorig jaar nog links liggen door de politieke onrust.

14 juni 2012, 13:12
© Demet TV